Ομοιοπαθητική

Τι ακριβώς είναι η ομοιοπαθητική…

 

 • Η ομοιοπαθητική είναι μία εναλλακτική μορφή ιατρικής θεραπείας που χρησιμοποιείται από 200 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως για την θεραπεία τόσο οξέων όσο και χρόνιων ασθενειών.

 • Η ομοιοπαθητική είναι ολιστική θεραπεία δηλαδή αντιμετωπίζει τον πάσχοντα άνθρωπο σαν μία ολότητα σωματικών, ψυχικών και πνευματικών λειτουργιών.
  Γιατί η νόσος ξεκινά από όλον τον οργανισμό και μετά επικεντρώνεται σε ένα όργανο το οποίο δευτερογενώς αναπτύσσει παθολογία που περιγράφεται στα βιβλία νοσολογίας μας.

 • Η ομοιοπαθητική είναι ενεργειακή θεραπεία δηλαδή ενδυναμώνει το ανοσολογικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού, δηλαδή κινητοποιεί τις αυτοθεραπευτικές του ικανότητες.
  Η ομοιοπαθητική θεωρεί ότι το σύμπτωμα είναι μία αντίδραση – προσπάθεια του οργανισμού στην ασθένεια καθώς προσπαθεί να την ξεπεράσει, ενώ η κλασική ιατρική θεωρεί το σύμπτωμα σαν εκδήλωση μίας ασθένειας, και με φάρμακα προσπαθεί να το καταστείλει.
  Οπότε αν ο ασθενής έχει πέντε διαφορετικές παθήσεις, δεν θα πάρει πέντε διαφορετικά φάρμακα όπως συμβαίνει στην κλασική ιατρική, αλλά ένα που θα προσπαθήσει να τον ανεβάσει σε ενεργειακό επίπεδο.

  Το ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν λειτουργεί κατασταλτικά αλλά υποστηρικτικά προς τον οργανισμό του παρέχει ώθηση προς την ίαση.
  Η ομοιοπαθητική θεραπεύει ασθενείς όχι ασθένειες

  Για να το καταλάβουμε αυτό δίνουμε τα εξής δύο παραδείγματα…

  • για την ομοιοπαθητική ο πυρετός είναι η αντίδραση του οργανισμού στην είσοδο ενός παθογόνου μικροβίου σε αυτόν και αποτελεί ένδειξη ότι το σώμα προσπαθεί να αυτοθεραπευτεί, οπότε και δεν βιαζόμαστε να τον καταστείλουμε. Αντίθετα η αλλοπαθητική θεωρεί τον πυρετό, εκδήλωση της ασθένειας και χορηγεί χημικά με σκοπό να την εξαλείψει.

  • σε διάστρεμμα έχουμε φλεγμονή στην άρθρωση. Στην κλασική ιατρική δίνουμε αντιφλεγμονώδη για να καταστείλουμε την διαδικασία ενώ η ομοιοπαθητική θεωρεί ότι η φλεγμονή αποτελεί προσπάθεια αυτοθεραπείας του οργανισμού οπότε χορηγούμε φάρμακο που θα ενισχύει με φυσικό τρόπο τον οργανισμό σε αυτήν την προσπάθεια του, θα βοηθήσουμε δηλαδή την φλεγμονή να ολοκληρωθεί.

 • Η ομοιοπαθητική βασίζεται στην αρχή των ομοίων… τα όμοια τις ομοίοις εισίν ιάματα η οποία διατυπώθηκε πριν από 2500 χρόνια από τον Ιπποκράτη και θεμελιώθηκε πριν από 200 χρόνια περίπου από τον Γερμανό ιατρό Samuel Hahnemann. Η ουσία που προκαλεί σε ένα υγιές άτομο συγκεκριμένη συμπτωματολογία, αν δοθεί σε ένα πάσχων άτομο με τα ίδια συμπτώματα, αυτό θα θεραπευτεί.

 • Η ομοιοπαθητική βασίζεται στον νόμο της εξατομίκευσης. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, ξεχωριστός. Οπότε για να δώσουμε το σωστό φάρμακο συλλέγουμε πληροφορίες από το σωματικό, συναισθηματικό και διανοητικό επίπεδο του ασθενούς, ενώ συνυπολογίζονται και άλλοι παράγοντες(όπως εκλυτικά αίτια, κληρονομικότητα). Στην κλασική ομοιοπαθητική, το φάρμακο συνταγογραφείται μετά από μία εκτενή συνέντευξη με τον ασθενή, η οποία διαρκεί 1,5-2 ώρες για την πρώτη επίσκεψη και λιγότερο για τις επόμενες.

Αργυρώ Χαιρέτη

arg-chaireti-logo-white

Λεπτομέρειες επικοινωνίας

Ιατρείο

Πιτσουλάκη 21, 71307, Ηράκλειο

Καλέστε μας

Ιατρείο: 2810 211283
Κινητό: 694 743 6477

Email: arg.hereti@yahoo.gr