Βιογραφικό

Το όνομά μου είναι Αργυρώ Χαιρέτη

Κατάγομαι από τον Άγιο Μύρωνα ,ζω και εργάζομαι στο Ηράκλειο. Είμαι παντρεμένη και έχω αποκτήσει δύο κόρες. Ξεκίνησα να ασκώ την Παιδιατρική στην πόλη μας από το 2006, ενώ είμαι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής από το 2019 (EEOI-LIGA MEDICO RUM HOMEOPATHICA INTERNATIONALS & EUROPEAN COMMITTEE FOR HOMEOPATHY).

Σπουδές

Είμαι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σόφιας από το 1997. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και τη διπλωματική μου εργασία με βαθμό ~ Άριστα 8.66 ~

Ταυτόχρονα απέκτησα τίτλο στη Διατολογία – Διατροφολογία, στη Σόφια, παρακολουθώντας σεμιναριακού τύπου εκπαίδευση 120 ωρών.

Απέκτησα τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της Παιδιατρικής τον Μάϊο του 2006, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο εξειδίκευσής μου στο Βενιζέλειο Γ. Ν. και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γ. Ν. Ηρακλείου, συμμετέχοντας ενεργά στις εφημερίες των επειγόντων περιστατικών (Τ.Ε.Π.) και των δύο νοσοκομείων.

Επαγγελματική εμπειρία

- Ως ιατρός
Στην υπηρεσία υπαίθρου, εργάστηκα σαν αγροτικός ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Τυλίσσου.

Στη συνέχεια συμμετείχα ως ιατρός στους σχολικούς αγώνες πρωταθλημάτων Δημοτικών και Γυμνασίων του νομού Ηρακλείου και στα εξεταστικά κέντρα Πανελληνίων εξετάσεων, επίσης του νομού.

Εργάσθηκα ως ιατρός σε ιατρικά κέντρα της Χερσονήσου και Αγ. Πελαγίας στον τουρισμό.

Έχω εργασθεί ως αναπληρώτρια και άλλοτε ως ωρομίσθια καθηγήτρια στα Τ.Ε.Λ. Ηρακλείου.

- Ως παιδίατρος
Επιλέχθηκα και διορίστηκα ως ειδικός παιδίατρος και παρείχα κάλυψη στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Δήμου Ηρακλείου ( ΚΕΠΑ ).

Ικανοποιώντας προσωπικές μου αλλά και κοινωνικές ευαισθησίες, προσφέρθηκα και παρείχα εθελοντική εργασία ως κοινωνική προσφορά στον τόπο μας, στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου ( Ίδρυμα Καλοκαιρινού ).

Στο πλαίσιο αυτό και για επτά συναπτά έτη, από το 2011 έως το 2018, νιώθω την ανάγκη να αναφέρω ότι υπήρξα συμβεβλημένος ιατρός παιδίατρος του ΕΟΠΥΥ, παρέχοντας τις υπηρεσίες μου, με απόλυτο σεβασμό, συνέπεια και επιστημονική κατάρτιση, σε ένα πολύ μεγάλο σύνολο του πληθυσμού μικρών ασφαλισμένων, εξυπηρετώντας το εθνικό σύστημα υγείας και αποκομίζοντας παράλληλα τεράστια εμπειρία, καθώς στο ιατρείο αντιμετωπίζονται περιστατικά οποιασδήποτε βαρύτητας.

Ασκώ παράλληλα έργο ως εκπαιδεύτρια στα κέντρα Δια βίου μάθησης ( ΔΙΕΚ ) Ηρακλείου από το 2019.

-Ως ομοιοπαθητικός
Ορμώμενη από τη διαρκή εσωτερική αναζήτηση, στην προσπάθειά μου να προσφέρω όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένες και σύγχρονες υπηρεσίες στην συμβουλευτική, πρόληψη αλλά και ολιστική αντιμετώπιση διαταραχών της υγείας των μικρών μας φίλων, σεβόμενη παράλληλα την επιθυμία κάποιες φορές των γονιών για εναλλακτικές της σύγχρονης ιατρικής, επέλεξα και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τριετές πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2016 - 2019>, μετά από επιτυχή συμμετοχή μου σε γραπτές και προφορικές εξετάσεις. Στη συνέχεια, στα πλαίσια απόκτησης εμπειρίας και πρακτικής, παρακολούθησα και συμμετείχα στα ιατρεία ομοιοπαθητικών ιατρών, διδασκόντων και μελών της Ε.Ε.Ο.Ι. στην Αθήνα, για 2 χρόνια.

Συνεχιζόμενη εκπαίδευση

Από τα χρόνια ήδη της ειδικότητάς μου και στη συνέχεια ως ειδικός Παιδίατρος, αλλά και πλέον ως ομοιοπαθητικός ιατρός, συνεχίζω και συμμετέχω και εκπαιδεύομαι σε σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια της Παιδιατρικής και της Ομοιοπαθητικής, δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά.


Αγαπώ τα παιδιά… αγαπώ το επάγγελμά μου…
Το αποδεικνύω καθημερινά στο ιατρείο μου… στη ζωή μου…
με την παρουσία μου… το χαμόγελο και την πίστη μου στη ζωή…
Βοηθώ και προσφέρω τον καλύτερό μου εαυτό…
Υπόσχομαι να συνεχίσω να προσφέρω…

Ειλικρινά
Αργυρώ Γ. Χαιρέτη