Υπηρεσίες Ομοιοπαθητικής

Η ομοιοπαθητική είναι μία ιατρική, θεραπευτική μέθοδος και χρησιμοποιεί φάρμακα τα οποία προέρχονται από φυσικές ουσίες του περιβάλλοντος. Αναπτύχθηκαν από τον Σαμουήλ Χάνεμαν, Γερμανό καθηγητή της Ιατρικής στο τέλος του 18ου αιώνα, ενώ η πρώτη μνεία γίνεται από τον Ιπποκράτη με τον ΄΄νόμο των ομοίων΄΄ στον οποίο βασίζεται η ομοιοπαθητική.

Αυτό που ξεχωρίζει την ομοιοπαθητική από την κλασική ιατρική είναι η ιδέα της εξατομικευμένης θεραπείας… ότι κάθε ανθρώπινο σώμα είναι διαφορετικό και κάθε θεραπεία πρέπει να προσανατολίζεται στις ανάγκες του συγκεκριμένου ασθενή.

Ο ομοιοπαθητικός θα καταγράψει το πλήρες ιατρικό ιστορικό του ασθενούς όπως και θα διερευνήσει στοιχεία που αφορούν την φυσιολογία, την βιοχημεία αλλά και την προσωπικότητα του.

Πρακτικά μπορεί να βοηθήσει και να θεραπεύσει πολλά κοινά παθολογικά, παιδιατρικά, δερματολογικά, γυναικολογικά, νευρολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα.

Δεδομένου ότι στην σύγχρονη ιατρική πράξη αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να επιλέγει την θεραπευτική μέθοδο που του ταιριάζει, προσφέρω και στηρίζω την δυνατότητα αυτής της επιλογής στηριζόμενη στην εμπειρία και την γνώση της κλασικής ιατρικής αλλά και της ομοιοπαθητικής ιατρικής, δίνοντας λύσεις υπεύθυνα στους προβληματισμούς σας.